Thursday, May 12th 2011

Nytt inköp: Canon Speedlite 580 EX II

Har gått och funderat hur jag ska utöka min fotoutrustning för att bättre klara av att ta olika uppdrag. Jag har bland annat funderat på att skaffa en studiobakgrund för att kunna ta på mig enklare studiofotograferingar. En extra blixt och två blixtstativ med reflektorer (typ paraplyer) har jag också funderat på.

Häromdagen var jag i Västerås och tog en del porträtt och reportageliknande bilder utomhus. Jag insåg att min typ tio år gamla blixt, en 420 EX, inte riktigt hänger med när den dels ska konkurrera med solen och dels ska hinna med kameran som bränner av åtta bilder i sekunden.

Tidigare var jag nog mest inne på att skaffa den mindre, enklare Canon Speedlite 430 EX II som en andrablixt. Men efter den senaste utomhusfotograferingen insåg jag att det är lika bra att ha en så kraftig blixt som möjligt. Sedan insåg jag att jag faktiskt redan hade tillräckligt med pengar på firmakontot för att beställa en, så då var det inte så mycket att fundera på.

Jag beställde en 580 EX II från Dustin Home.

Vi får väl se när den dyker upp.

Ett par saker som är bra med 580 EX II jämfört med min gamla blixt:

Det här innebär också att jag har två blixtar den dag jag skaffar en studiobakgrund, och det kommer man nog väldigt långt med.

Comments are closed.