Tuesday, April 19th 2011

Enköping blommar

Sedan vi flyttade till Enköping förra sommaren har jag hört talas om alla dessa vackra parker som ska finnas här i stan, men jag har inte kunnat hitta dem. Det är väl dels för att jag inte letat ordentligt, men också för att parkerna inte ser så mycket ut för världen under höst- och vinterhalvåret.

Nu hade Jenny tipsat mig om Åpromenaden som hon cyklar igenom varje morgon på väg till jobbet, med krokusränder. Åkte dit i går eftermiddag och mycket riktigt, breda band med tätt planterade vita och lila krokusar.

Är detta Enköpings sätt att försöka vinna över mig från Eskilstuna? Det är en bra början, helt klart.

C00676 KrokusarC00714 KrokusarC00688 KrokusarC00729 KrokusarC00693 KrokusarC00725 KrokusarC00705 KrokusarC00681 Krokusar

Här använde jag både 50mm, 70-300mm och 11-16mm. Vinkelsökaren är ett ovärderligt hjälpmedel när man ska ner på marken, för oss som inte har vridbar skärm à la Canon 60D och 600D. Jag började med kameran på Gorillapoden, men insåg snart att det lilla stativet var mer krångel än hjälp eftersom slutartiderna ändå var riktigt korta i det starka motljuset.

Jag har inte gjort så mycket med bilderna, annat än att snäppa upp mättnaden en gnutta.

Det var nog en och annan som undrade hur några krokusar kan få en vuxen man att krypa runt på knäna i gräset. Det kan de gott få undra.

Comments are closed.