Monday, December 6th 2010

Ledig

Helt underbart skönt att vara ledig efter en rätt intensiv sexdagarsvecka på ekuriren.se med två tolvtimmarspass nu i helgen. Har ingenting jobbigt alls att göra i dag, men möjligtvis tar jag en vända med dammsugaren.

I går hann jag förresten ikapp snösvängen på E20. Att köra om den första lastbilen, som körde i högerfilen, var inga problem. Knepigare blev det att köra om plogbil nummer två som körde i vänsterfilen och kastade ut snö, slask, is och salt i ett stort moln åt höger.

Det innebar at jag dels fick forcera den snödriva som han hela tiden skyfflade över i högerfilen, och dels att sikten framåt minskade proportionellt med avståndet till lastbilen. Sa jag förresten att det var becksvart?

Visserligen gick det inte speciellt snabbt, kanske 50 km/h. Men känslan av att inte veta var jag, den enorma plogen eller vägen var under en eller två sekunder var ingen höjdare. Det där gör jag aldrig om. Då ligger jag hellre och sniglar bakom fram till Strängnäs.

Apropå ingenting, jag insåg en stor fördel med att bara använda Lightroom. Jag kan helt sanningsenligt säga att inga av mina bilder är Photoshoppade.

2 Responses to this post:

  1. I N I S E N says:

    Detta väder är inte ultimalt om man pendlar… Usch!

  2. David Naylor says:

    Nej, igår blev det lite väl spännande. Annars har det inte varit några större problem tycker jag.