Sunday, June 19th 2011

Långtora kyrka

När vi ändå är inne på temat vita medeltidskyrkor på Enköpingsslätten … Strax innan jag hittade Härkeberga kyrka (panorama i det förra inlägget) så träffade jag på Långtora kyrka.

När jag närmade mig kyrkan uppenbarade sig den här bilden för mig.

Långtora kyrka utanför Enköping

Använde mitt nya 10-stegs gråfilter (släpper igenom 1/1000 av ljuset) för att få till en 30-sekunders exponering. Jag testade också en 60-sekunders exponering, men då blev molnen för utsmetade och därmed mindre effektfulla i mina ögon:

Långtora kyrka utanför Enköping

I Lightroom har jag sänkt luminansen hos de blåa färgerna för att få lite polfilter-effekt på himlen. Jag har också lagt på en gradient med 0,3 steg mörkare exponering på himlen, aningen ökad kontrast och färgmättnad.

Eftersom filtret ger en ganska kraftig röd ton i bilderna så måste man också kompensera för det med vitbalansen.

Comments are closed.