Tuesday, May 24th 2011

Uppsalas snyggaste lägenhet?

Jenny hittade en jobbannons som hon tyckte skulle passa mig. Ett företag som heter Zentuvo söker frilansfotografer för bostadsfotograferingar i Enköping.

Min fotoutrustning matchade deras krav på varje punkt, så det var bara att skicka in ansökan. De ville ha ett arbetsprov i form av tio bilder som visade upp en valfri bostad så tilltalande som möjligt, så jag mejlade kusin Hanna. Hanna och Kenny har nämligen en otroligt ljus och fin gammal lägenhet på Storgatan i centrala Uppsala. Hon var bussig och lät mig komma och plåta i fredags.

Det var kul att för första gången på riktigt få använda båda trådlösa blixtar samtidigt.

Det kanske syns att Hanna har jobbat med home styling? Lite synd bara att 10 bilder inte räckte till att fota några av alla fina detaljer som finns i lägenheten.

C01332

C01328

C01342

C01347

C01353

C01363

C01371

C01393

C01370

I badrummet ställde jag upp den ena blixten på ett skåp utanför bilden till vänster och riktade den i taket. Den andra ställde jag på golvet vid mina fötter och riktade rakt framåt för att lätta upp. Skuggorna blev väldigt kraftiga från blixt nummer två, så jag fick välja förhållandet 8:1 mellan blixtarna för att det skulle bli snyggt.

C01386

I köket tog jag för skojs skull en bild utan blixt för att kunna se skillnaden med/utan. Dra över bilden för att se. Visst blir det mycket bättre med blixt? Det gäller bara att det inte ser konstlat ut, men det tycker jag inte att det gör.

Stort tack igen till Hanna (& Kenny om han blev indragen i städningen) för hjälpen! Nu ska det bli kul att höra vad Zentuvo tycker om bilderna.

6 Responses to this post:

 1. Emma says:

  Väldigt fin lägenhet!!

 2. Ellinor kusin says:

  Snygga bilder och snygg lägenhet! Lycka till med ansökan David!

 3. Väldigt fina bilder! Jag hänger väldigt mycket på hemnet och har sett bilder som man undrar hur fotografen egentligen tänkte. Dina bilder känns lockande och jag får inte en känsla av att bli lurad (jag har varit med om att titta på verkligheten och inte alls tycka att den stämde med bilden).

 4. David Naylor says:

  Tack ska ni ha! Ja Alexandra, jag har tänkt lite grann samma sak när jag har kikat lite löst på Hemnet. Det är långt ifrån alla annonser som har vettiga bilder. =)

 5. Tommy Indahl says:

  Bra tips! Speciellt bilden i köket med och utan blixt. I ett trångt badrum räcker det med 1 blixt och bouncer. Åtminstone för mig. Jag skulle nog stretcha dina bilder i Photoshop för att ta bort perspektivkänslan. Det är detta Zentuvo ser först. Värmeljus är oxå en bra idé. Skall prova detta oftare, men blixten har en förmåga att osynliggöra dessa. ;)Tommy

 6. David Naylor says:

  Okej, tack för tipsen! Synd att jag inte tänkte på det då… =)